HTML

Riszálom úgyis

2009. márciusában megpályáztam egy madagaszkári korall-zátony-védelmi program lehetőségét a WWF International-nél. Szerencsére sikerrel jártam, és szeptember 13-an megkezdtem hosszú madagaszkári kalandomat. Nézd meg az élményeimről szóló kisfilmet: http://www.vimeo.com/wwfvolunteers

Friss topikok

  • Antal Alexa: @rékácska: Helloka nos, a legenda, ahogyan ígértem: Volt egy városka, sok-sok lakócskával. Egysze... (2009.12.30. 08:17) Maki, rum, és egyebek
  • Asztabaszki: ALEXAAAAAA Végre! Juhéj! (2009.12.07. 10:14) Viszlát Tana!
  • stopli: Vigyázz magadra Alexa, nehogy megharapjanak a nílusi krokik ;) a madagaszkári alfajból, fényképezz... (2009.09.19. 19:00) Lementem a terkeprol...
  • rékácska: az van, hogy neked most nagyon-nagyon jó! :) (2009.09.18. 08:22) Csapó 1, pörög a film
  • Antal Alexa: @Vinie: Szia Vera! Karácsonyra hazamegyek, dec.23-ig maradok :) (2009.09.17. 23:03) Elindultunk...

Linkblog

Élet Madagaszkáron

2010.04.05. 09:27 Antal Alexa

Csak semmi tsitsike!

Október 7.

 

 

A reggelt a női szakasz kezdte korai keléssel, halászat monitoring. Marko elment Dani-val lapát-típusokat kipróbálni, mert eltökélte magát, hogy csináltat 2-3 evezőlapátot, és hazaviszi őket, mivel itt a közeli faluban a tanalánok (egy nép, törzs) profik az evezőkészítésben és rendkívül olcsón teszik mindezt.
A kihajózó pirogue-ok ma az átlagnál korábban indultak, így fél 8 körül be is fejeztük a számolgatást. Jonas a Marko által beígért pita kenyerek helyett valami édesre vágyott, és mivel Marko egyébként sem volt még sehol, kitaláltuk, hogy megpróbálkozunk a bokoboko készítéssel. Az eredeti recepthez kellett volna 1-2 rendelkezésre nem álló alapanyag, így rögtönöztünk, liszt, cukor, tojás és tej, és készen volt az isteni bokoboko á la Claire és Alexa. Tényleg jól sikerült, szokás szerint kiürült a tál. A tej persze már egy ideje porból készült tejet jelent, az utolsó dobozos tejünket egy hete bontottuk ki, és – ez a mi formánk – romlott volt. A tartósított, hűtés nélkül is hónapokig tárolható tej, felbontása pillanatában csomókban állt és büdös volt. Mindegy, túltettük magunkat rajta, a portej is teljesen jó, sőt!

Kicsivel később el is kezdtük a beérkező pirogue-ok vizsgálatát. Elég jó a fogás az elmúlt napokban, ma is, sok hal, polip és egyebek. Sajnos a halászok nem nagyon vesznek tudomást arról, hogy a homár halászati szezonja véget ért október elsejével, és januárig szabály tiltja halászatukat. Még mindig sokat látunk nap, mint nap, az egyik halász 5 tsistike-vel érkezett be, ebből 2 tele volt tojásokkal. Nos, ez egy tökéletes példája annak, miért vagyunk itt. Ezt kell megpróbálnunk majd megértetni a lakossággal, hogy miért fontos, hogy betartsanak bizonyos szabályokat a természet tisztelete érdekében.

A nap további része nyugisan telt, némi pihenés a parton, némi olvasgatás. Este ismét kezembe kaptam Patricia babát, de rövid idő után megunt engem, így visszaadtam édesanyjának. Marko elkészítette eddigi első sült krumplinkat, és isteni volt, a változatosság gyönyörködtet, persze a hal és a mangó elmaradhatatlan kísérők voltak.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riszalomugyis.blog.hu/api/trackback/id/tr561895491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása